středa 8. září 2010

První den v Paříži a co mu předcházelo

Samotnému příjezdu do Paříže předcházely poněkud hektické přípravy. Poslední srpnový víkend jsme se museli vystěhovat z našeho modřanského minibytu, no řeknu vám, VW Transporter měl co dělat :)


Aby toho nebylo málo, v pondělí 30.8. jsme ještě jeli do Vídně na koncert U2, kam tato skupina zavítala v rámci svého evropského turné.



No a v úterý posledního srpna dopoledne rychle z Vídně domů, nabalit bagáž (kupodivu stačíl jen kufr, batoh a dvě příruční zavazadla), rychle se rozloučit s nejbližšími a hurá do Prahy. Z cesty stojí za zmínku určitě výtvarná kreace pana číšníka z restauračního vozu (nazval ji "dědeček s fousama a fajfkou")



V Praze jsme už jako bezdomovci přespali u kamarádů v našich oblíbených Modřanech. Ve středu ráno jsme ještě stihli rychlou prohlídku potenciálního budoucího bytu, která bohužel neměla pozitivní vyústění.

Letadlo nám letělo z Ruzyně 12:30, dorazili jsme ale už lehce po desáté a řádně zabalili nový kufr, aby chudák cestou netrpěl :) Check-in proběhl hladce a dokonce bez dodatečných finančních ztrát v podobě poplatků za nadměrné kilogramy. Samotný let proběhl příjemně a tak nám krátce po 14. hodině přivítala francouzská metropole Paříž, konkrétně pak v podobě letiště Charles De Gaulle.

Z letiště jsme si vzali dle rady francouzských kolegů raději taxíka. Pan řidič byl velmi příjemný a galantní a velmi ocenil naše francouzské komunikační pokusy, nutno dodat, že především Lenčiny :) Do Rue de Saussure, která bude po následující týdny a měsíce naším domovem, jsme dorazili po třetí hodině. V bytě už bylo rušno: přítomní byli kromě majitelů (příjemný metopolitní manželský pár) také agentka realitní kanceláře a Adamova kolegyně z práce Stephanie, která nám dělala prostředníka.

Po předání bytu a potřebných informací jsme dlouho neváhali a vydali se do okolí na menší obhlídku terénu. Nedaleko se nachází příjemná nákupní ulička Rue de Levis se spoustou stánků s potravinami, ovocem, zeleninou i jiným zbožím. Zavítali jsme také do parku Monceau, který se vyznačoval velkým množstvím běžců. Necháme se také zlákat? :)

Cestou zpět do bytu jsme se ještě stavili v metru vyřídit si pass Navigo, který slouží jako průkazka na MHD. Nechyběl ani slavnostní přípitek na uvítanou v místní kavárně :)



Žádné komentáře:

Okomentovat