čtvrtek 18. listopadu 2010

Návštěvníci a spol.

Koncem října nám tu začalo malé návštěvní období. Bylo by přece škoda nevyužít krásné rozkládací sedačky, že? :) Našim návštěvníkům jsme občas dělali doprovod při jejich toulkách Paříží.

Tak např. s Léňou a Mikym jsme v sobotu 23. října zavítali do Cité des Sciences et de l'Industrie, což není nic jiného, než obrovské vědecko-technické muzeum. V rámci dnů vědy tam byl vstup zdarma.

Budova muzea

Uvnitř bylo plno zábavy pro všechny věkové kategorie: létající vzducholodě s lidskou posádkou, trenažér rogala, malá botanická zahrada, expozice bratří Lumiérů (optické a filmové efekty), expozice věnovaná genetice lidského těla nebo třeba planetárium, do kterého jsme zavítali na půlhodinový pořad o souhvězdích. Za návštěvu stojí určitě i sférické kino La Géode, kam jsme se ovšem bohužel nedostali. Na své si přišli třeba i malí laboranti nebo milovníci hudby. Ty určitě zaujal malý orchestr hrající na laserové hudební nástroje.

Vzducholoď

Laserový orchestr

Malí laboranti :)

Večer jsme pak využili místní "slevomatové" nabídky zvané Groupon a vydali se do Japonské restaurace Robata na sushi. Konzumace v hodnotě 50 Eur pro dva za dvacku. No nekupte to!

Duo Lenka & Lenka v akci

S dalšími návštěvníky, Jarkem a Bogi, jsme víkend nato zavítali na naše oblíbené pouliční trhy, kde jsme neodolali pochutinám, jakými bezesporu jsou hrozinkový chléb nebo nakládané pikantní olivy. Poté jsme pokračovali třebas do muzea parfémů Musée de la Parfumerie Fragonard, tedy spíše do jeho prodejny, kde jsme mlsně nasávali vůně nejrůznějšího charakteru. Den jsme zakončili stylově slanou palačinkou na Montmartru, kde nás na prostranství před Sacré Coeur bavili mimo jiné i tři street-danceři.

Svaté srdce...

Největší frajer byl ten prostřední :)

Žádné komentáře:

Okomentovat