pondělí 18. října 2010

Víkend 16.-17.10.

V sobotu dopoledne jsme se vydali na trhy, které se pravidelně konají na pěší zóně mezi stanicemi metra Belleville a Colonel Fabian. Prochází se mezi dvěma řadami stánků, kde vás obchodníci často pobízejí nejen ke koupi, ale také k ochutnání svých produktů.

Najdete zde stánky s rybami a mořskými plody, masem, klobásami a paštikami, sýry, olivami, různými pochutinami a lahůdkami, pečivem, ovocem, zeleninou, květinami a také několik stánků s oblečením a DVD. Výběr je opravdu veliký. I my jsme se nechali nalákat chutnou směsicí všemožných dobrot a nakoupili jsme rybu, jejíž jméno si bohužel nepamatujeme :), každopádádně chutnala výtečně, dále pikantní olivy, sušená rajčata a kozí sýr. Ceny byly relativně příjemné, takže vám, kteří se chystají do francouzské metropole, můžeme vřele doporučit!


Lenka očuchává dobroty u fromagera, alias sýraře :)

Odpoledne jsme se spojili procházku po Paříži s hlídáním malé Aničky v kočárku a strávili tak příjemné odpoledne, při kterém jsme také řádně vymrzli, protože už i u nás je podzim v plném proudu a teploty klesají dolů. Prošli jsme si místa jako Madeleine, Place de la Concorde a zahrady Jardin des Tuileries.

U Place de la Concorde se nachází také americká ambasáda, o čemž svědčí v souačné době také vysoká koncentrace policistů na metr čtvereční. Jelikož jsme si ambasády nejprve nevšimli, vesele jsme fotili sebe i okolí, z letargie nás vyrušila až zuřivá píšťalka jednoho z policistů z protišpionážního oddělení. Posunky nám dal jasně najevo, co se mu nelíbí. Nejdříve jsme nechápali proč, vše nám docvaklo až za pár minut, když jsme spatřili vlajku s hvězdami a pruhy.

Madeleine


Place de la Concorde


V neděli jsme chtěli jít původně do Latinské čtvrti, ale přemohla nás lenost. Odpoledne jsme se ale vyhecovali a šli si zaběhat do našeho oblíbeného parku Monceau.

Žádné komentáře:

Okomentovat